tisdag 14 september 2010

RECEPT (med order från Emma) =)


KINAFÄRS (4 portioner)

800 g fläskfärs
1 st gullök
2 st vitlöksklyftor
olja att steka i

såsen:
1 dl tomatpuré
0,5 dl vatten
3 msk tamarisoja (jag använde vanlig)
1 msk vit vinäger
2 msk riven ingefära
salt och peppar

Tillagning

1. Skala och riv ingefära. Blanda tomatpure, vatten, soja, vinäger, ingefära, salt och peppar till en sås.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan och ta upp. Bryn färsen. Tillsätt lök och vitlök. Häll på såsen och sjud i 5-8 minuter.


SPENATRÖRA (1 portion)

250 g bladspenat
2 tsk olivolja
1 krm muskotnöt
1 tsk balsamvinäger
salt och peppar

Tillagning

1. Ansa spenaten och skölj den. Skär bort grova bladnerver.

2. Hetta upp oljan och fräs spenaten. Krydda med muskot, vinäger, salt och peppar.

.

1 kommentar:

  1. Schysst! Det där blir det nog till middag nån dag här hemma, fast med nåt i kolhydratväg till Eddie förstås. :)

    spenatröran borde väl bli god på en omelett, hm.. :)

    SvaraRadera